Kosten voorschool

De gemeente Harlingen biedt alle kinderen binnen de gemeente zeven uren gratis voorschool aan. Voor afname van meer uren wordt een ouderbijdrage gevraagd waarvoor Kinderopvangtoeslag kan worden aangevraagd. Een kind met een VVE indicatie heeft recht op 10,5 uur gratis voorschool. De jeugdgezondheidszorg stelt op basis van bepaalde criteria vast of peuters vanaf drie jaar in aanmerking komen voor een VVE-indicatie en daarmee voor een uitbreiding van dagdelen.

Omdat de openingstijden van de voorschool anders zijn dan de zeven uren, die de gemeente verstrekt, is de regel voor afname bij voorschool het Noorderlicht dat uw tweejarige peuter zonder VVE-indicatie twee dagdelen mag komen. Vanaf drie jaar kan de afname worden uitgebreid naar drie dagdelen (twee ochtenden en een middag). Kinderen met een VVE-indicatie mogen vanaf twee jaar twee dagdelen komen en vanaf drie jaar vier dagdelen.